Dagelijks lost StarCabin problemen op rondom ruimtegebrek. Dit wordt gedaan met behulp van tijdelijke gebouwen om mensen op een comfortabele manier te huisvesten. In januari pakt StarCabin-directeur Hans Sinnige het iets anders aan. Hij reist dan naar Cambodja om daar een aantal permanente huizen te bouwen voor Stichting Toetssteen.

Wat ga je precies doen?

Hans Sinnige“Begin januari ga ik 10 dagen naar Cambodja om huizen te bouwen voor het goede doel. Ik doe dit samen met ongeveer 20 ander vrijwilligers (mannen en vrouwen, jong en oud) voor Stichting Toetssteen. We zullen eerst een kleine rondreis maken, waarna we in het kustgebied een aantal huizen gaan bouwen voor de lokale bevolking. De kosten worden voldaan door de vrijwilligers.”

Waarom doe je dit?

“In Nederland woont bijna iedereen mooi en heeft in ieder geval het grootste deel van de mensen een dak boven zijn/haar hoofd. In Cambodja ligt dat anders. Het land heeft veel ellende meegemaakt en is nu gelukkig weer aan het groeien. Ondanks die groei duurt het voor de bewoners lang voor zij verbetering merken. Vooral qua huizen is er nog veel achterstand. Bouwen vind ik geweldig om te doen, ze noemen mij ook wel Bob de Bouwer. Dankzij dit project maak ik van mijn hobby een activiteit waar andere mensen echt wat aan hebben.”

Wat zal jou grootste inbreng zijn?

Handen uit de mouwen, aanpakken, sjouwen, voortouw nemen, niet afwachten maar doen!

Wat verwacht je er van?

Dit is voor mij de eerste keer en ik kijk er erg naar uit. Alles zal nieuw zijn. Het is ook mijn eerste keer dat ik Cambodja bezoek. Ik ben enorm benieuwd naar de cultuur en naar de mensen die er wonen. Ik wil bewust uit mijn comfort zone stappen en echt voelen hoe het daar is. Ik heb al veel mooie verhalen over het land gehoord. Waar ik wel tegenop zie is dat ik mijn gezin 10 dagen moet missen. Maar mijn vrouw steunt mijn doel volledig en zal de zorg voor het gezin op zich nemen. Dat is ontzettend lief van haar!

Meer informatie