Algemeen

Hoe vraag ik een vergunning voor bouwen aan?

Als u gaat bouwen of verbouwen heeft u meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. In een aantal gevallen kunt u zonder vergunning (vergunningsvrij) bouwen. U kunt dit bij de gemeente aanvragen of digitaal toetsen via het Omgevingsloket online. Omgevingsloket.nl Of Rijksoverheid.nl.

Is een schuin dak ook mogelijk?

Jazeker, een schuin dak kan ook, of een tropendak tegen de zon.

Is er een vergunning nodig voor tijdelijke bouwketen en containers?

Er hoeft geen omgevingsvergunning te worden aangevraagd voor een bouwkeet of containers wanneer deze direct in de buurt worden geplaatst van het bouwwerk.

Is het mogelijk om een Airco of WTW installatie op het gebouw aan te sluiten?

Ja, ook dat is gewoon mogelijk, net als in een traditioneel gebouwde huisvesting. Wij rekenen het uit en plaatsen bij akkoord een zo zuinig mogelijke koelinstallatie.

Kan tijdelijke huisvesting ook aansluiten op bestaande bouw?

Ja, zeker. Wij ontwerpen dan een vloeiende overgang van het bestaande gebouw naar onze nieuwe tijdelijke huisvesting. Dit kan met een grote verscheidenheid aan materialen en technieken.

Moet er een vergunning aangevraagd worden voor tijdelijke huisvesting?

Ja, behalve voor tijdelijke bouwketen. De procedure voor het aanvragen van een bouwvergunning is gewijzigd in 2012. De nieuwe wet Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) is per 1 oktober 2010 ingevoerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het uitzoeken en aanvragen van een vergunning.

Verkopen of verhuren wij ook gebruikte units en gebouwen?

Ja, wij leveren meestal meteen uit voorraad van gebruikte units of complete gebouwen. Ons modulaire kan in alle vormen geschakeld en gekoppeld worden. We hebben ook een aantal specifieke gebouwen op voorraad. Deze kunnen we ombouwen zodat deze past bij uw smaak of budget. Nieuwe maatgemaakte units leveren we rechtstreeks vanuit onze fabriek.

Wanneer kan de tijdelijke huisvesting geplaatst worden?

Wij kunnen bijna altijd uit voorraad leveren. Toch is het belangrijk dat u eerst wacht tot de vergunning binnen is. In de meeste gevallen duurt dit 8 weken, maar het kan ook wel eens 26 weken duren.

Welke bouweisen zijn er voor tijdelijke huisvesting?

Een vergunning voor tijdelijke huisvesting is maximaal 5 jaar geldig. Voor tijdelijke huisvesting gelden andere normen dan voor permanente bouw. Zo is er geen toetsing door de welstandcommissie nodig en worden er geen EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) berekeningen gevraagd. Uiteraard moet het gebouw wel altijd aan het Bouwbesluit voldoen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen vóór aflevering van het gebouw?

De toegang tot het bouwterrein moet volledig vrij zijn van obstakels, zodat er genoeg ruimte is voor de vrachtwagen waarop het gebouw wordt aangeleverd. Er moeten voldoende harde ondergrond zijn waarop de vrachtwagens kunnen rijden en waar het gebouw op komt te staan. Hierover adviseren wij u graag tijdens een inspectie van het bouwterrein.

Wie verzorgt de bouwaanvraagtekening?

Een bouwaanvraagtekening wordt door ons aangeleverd voor een in de offerte genoemd bedrag.

Wie verzorgt het eventuele grondwerk, riolering en fundatie?

StarCabin.nl heeft alle mogelijkheden in huis om een compleet pakket aan diensten uit te voeren. Daarbij doen wij het gehele grondwerk, fundatietegels en het leggen van riolering indien nodig. Van te voren maken we daar een prijsoverzicht van met een fundatietekening.

Wordt er rekening gehouden met minder validen?

De standaard maat van onze deuren is 93cm breed. Wij kunnen er ook rekening mee houden dat in een gebouw er een minder validen toilet aanwezig is. Verder maken wij graag een passende entree met bordes.

Zijn er mogelijkheden om een alarminstallatie of ontruimingsinstallatie te plaatsen?

Ja, wij leveren een gebouw turn key op. Daar kan op verzoek ook een inbraakinstallatie inzitten of een ontruimingsinstallatie voor de brandweer.

Zit er vloerbedekking in de units?

In onze units zit standaard marmoleum of vinyl vloerbedekking. Maar we leveren ook wel laminaat of tapijt vloerbedekking. Op aanvraag kunt u zelf kiezen welke vloerbedekking wij afleveren.