Tijdelijke huisvesting voor Gemeente en Overheid.

Tijdelijk schoolgebouw nodig?

Als scholen binnen uw gemeente of provincie, een tijdelijk schoolgebouw (noodschool) nodig hebben, dan kan StarCabin hen van a-tot-z ondersteunen. Hierdoor kunnen schoolbesturen zich blijven concentreren op hun kerntaken terwijl StarCabin de tijdelijke school realiseert.

StarCabin levert comfortabele en veilige noodscholen voor de tijdelijke huisvesting van leerlingen. Onze tijdelijke schoolgebouwen voldoen aan alle wettelijke regels en kunnen volledig naar wens worden ingericht. Hierdoor doet een noodschool van StarCabin niet onder voor een permanent schoolgebouw.

Kant en klaar, of maatwerk

De meeste gebouwen die StarCabin levert, worden opgebouwd door losse units met elkaar te koppelen. Dit is een modulair bouwsysteem en wordt uit voorraad, en binnen ‘no time’ op het schoolplein of grasveld geplaatst. Maar we kunnen ook kiezen voor een hoger segment en bouwen volgens IFD en systeembouw. Als de accommodatie langer blijft staan, kunnen we het gebouw van een voorzetgevel voorzien. Hierdoor krijgt het tijdelijke schoolgebouw een permanente uitstraling.

Voordelen

Onze huisvesting is duurzaam door de degelijke materialen die we er voor gebruiken. De cabins bestaan uit zo veel mogelijk basismaterialen en zijn bij recycling weer makkelijk in mono-stromen te scheiden. Al onze gebouwelementen zijn uitwisselbaar en worden telkens weer opnieuw ingezet bij een volgende tevreden klant.

Gebouw voor tijdelijke huisvesting van studenten nodig?

In veel gemeenten is behoefte aan woningen voor semi-tijdelijke huisvesting van studenten. StarCabin levert tijdelijke gebouwen die volledig zijn ingericht voor comfortabele huisvesting van studenten.

Voor het nijpende tekort aan huisvesting voor studenten heeft StarCabin een ideale en betaalbare oplossing: goed geïsoleerde wooncabines die zijn voorzien van verwarming, toiletunit, douche en keukenblokje. Ze zijn praktisch, in meerdere lagen tot één gebouw te stapelen en neer te zetten op iedere plek waarvoor een tijdelijke vergunning is afgegeven.

Plannen ontwikkelen

Heeft u een grondpositie, of is er bijvoorbeeld korter dan 15 jaar geen vaste bestemming voor een stuk grond? Dan willen wij graag met u een plan ontwikkelen om studenten aan betaalbare woonruimte te helpen. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen, demonteren en weer opnieuw inzetten van huisvesting. Op onze website Gebouwenmarkt kunt u 2e hands gebouwen bekijken die geschikt gemaakt kunnen worden voor studenten.

Voor meer informatie over studentenhuisvesting kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Tijdelijke aanleunwoning nodig?

Omdat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, zal de vraag naar aanleunwoningen alleen maar toenemen. Door een aanleunwoning in de buurt van een verzorgingshuis te plaatsen, kunnen ouderen die nog redelijk gezond zijn langer zelfstandig blijven wonen.

Onze aanleunwoningen zijn flexibel maar comfortabel, volledig naar wens in te richten en voldoen aan alle wettelijke eisen. Deze woningen doen niet onder voor een permanente woning. Zowel te huur als te koop. Aanleunwoningen of kangoeroewoning worden ook veel gebruikt voor de huisvesting van gehandicapten en jongeren.

Seniorenwoning een nieuwe trend

Door de toegenomen levensverwachting van Nederlanders en de babyboomgeneratie heeft Nederland tot 2040 te maken met grote demografische veranderingen. Het aantal ouderen neemt flink toe. Dit aantal blijft stijgen, in 2060 is 26% van de bevolking boven de 65 jaar.
50-plussers willen meer en meer zelf de regie houden over hun leven en de zorg die zij t.z.t. nodig hebben (thuis, in verzorgings- of verpleeghuis). Ouderen blijven steeds actiever tot op late leeftijd, en willen liever zelfstandig blijven wonen, maar dan wel in een aangepast woning.

Ouderen moeten langer thuis kunnen blijven wonen. Niet alleen omdat ze dat zelf willen, maar ook omdat de ouderenzorg te duur wordt. Dat betekent dat woningen ouderenproof gemaakt moeten worden en er creatief moet wordt nagedacht over woonvoorzieningen en (alternatieve) zorg voor de oude dag. De aanleunwoning of seniorenwoning dichtbij de mantelzorger is een van de mogelijkheden hiervoor.

Zelfstandig wonen in een aanleunwoning, seniorenwoning of kangoeroewoning in de eigen achtertuin is daarom dé oplossing. StarCabin denkt graag met u mee!

WMO  / Miva unit nodig?

Voor mensen die een aangepaste woning nodig hebben in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zijn de semi-permanente of minder valide woningen van StarCabin een ideale oplossing. De indeling en inrichting is flexibel. Voorbeelden:

  • Zonwering
  • Sanitair
  • Vloerbedekking
  • Alarmsysteem voor mindervaliden
  • Afwerking binnen- en buiten
  • Los geplaatst, of vast aan woning
  • etc.

StarCabin levert en plaatst flexibele WMO-units, waardoor mensen in hun vertrouwde leefomgeving kunnen blijven wonen. Deze units zijn net zo comfortabel als een permanent woning en zijn van alle gemakken voorzien. Ze kunnen volledig naar wens worden aangepast en voldoen aan alle wettelijke regels. Snelle levering en zowel te koop als te huur.

Tweedehands tijdelijke gebouwen kopen.

De website Gebouwenmarkt.nl is een initiatief van modulair bouwer StarCabin. Deze online marktplaats brengt vraag en aanbod van gebruikte tijdelijke gebouwen samen. In Nederland worden tijdelijke modulaire gebouwen ingezet om mensen en bedrijven voor een korte tijd te huisvesten. Meestal korter dan 5 jaar. Als deze functie vervalt, wordt het gebouw vaak gesloopt. Dat is een slechte zaak, zowel in economisch als in ecologisch opzicht.

Kapitaalvernietiging tegengaan

Het slopen van tijdelijke gebouwen is een vorm van kapitaalvernietiging. Daarnaast is het geen duurzame oplossing: het is belastend voor het milieu. Gebouwenmarkt.nl laat zien dat het anders kan door gebruikte tijdelijke gebouwen op te kopen, volledig te renoveren en weer te verkopen of te verhuren. Hierdoor heeft de oude eigenaar geen omkijken naar de afvoer van zijn gebouw en krijgt de nieuwe eigenaar tegen relatief lage kosten een tijdelijk gebouw dat zo goed als nieuw is. Een duurzame en goedkope oplossing voor gemeenten, bedrijven en scholen.

Vraag en aanbod komen samen

Organisaties die een tijdelijk gebouw nodig hebben, kunnen op Gebouwenmarkt.nl het aanbod van gebouwen bekijken en een bezichtiging aanvragen. Elk gebouw is volledig gerenoveerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Indien gewenst, verzorgt Gebouwenmarkt.nl ook de volledige installatie en de inrichting van de gebouwen.

Gebouwenmarkt.nl biedt een unieke en duurzame online oplossing voor zowel aanbieders van een oud tijdelijk gebouw als  voor organisaties die op zoek zijn naar een tijdelijk gebouw voor een schappelijke prijs. Kijk voor het actuele aanbod op de gebouwenmarktpagina.