Multifunctioneel tijdelijk schoolgebouw voor Rijswijk

In opdracht van gemeente Rijswijk heeft StarCabin in slechts 10 weken een geheel gerenoveerd multifunctioneel schoolgebouw neergezet. Dit gebouw is nodig om de nieuwe wijk te voorzien van een basisschool, een kinderdagverblijf en huisvesting voor de huisarts.

Transport van Wijchen naar Rijswijk

Het tijdelijke gebouw is afkomstig van de gemeente Wijchen. Hier heeft het een aantal jaar als tijdelijke huisvesting voor een basisschool gediend. Het gebouw krijgt nu een mooie nieuwe bestemming. In Wijchen werd het systeembouw -gebouw gedemonteerd. Vervolgens werd het met een goed georganiseerd transport overgebracht naar Rijswijk. De totale oppervlakte is maar liefst 933 m2.

In slechts 10 weken is een geheel gerenoveerd gebouw neergezet voor de Gemeente Rijswijk.

Uitzetten fundatieplaten en poeren om op maaiveld hoogte te komen

Maatwerk tijdelijk gebouw

In Rijswijk is het gebouw opnieuw opgebouwd, geheel volgens de wensen van de gemeente en de schooldirectie. Echt maatwerk waar StarCabin in is gespecialiseerd.

Tijdelijk gebouw gemeente in aanbouw

Hier komt de nieuwe buitengevel op

Het gebouw is weer voorzien van een betonnen vloer, nieuwe vloerbedekking en alle wanden zijn netjes afgewerkt. Uiteraard worden alle ramen en deuren goed nagekeken en waar nodig gerenoveerd, of vervangen.

Tijdelijk gebouw Gemeente

Nieuwe indeling binnen middels HSB en gipswanden

Start in nieuwe schooljaar

De gemeente vind het erg belangrijk dat het tijdelijke gebouw in het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik kan worden genomen. De bewoners van deze nieuwe wijk rekenen erop dat zij na de vakantie hun kinderen naar school en/of naar het kinderdagverblijf kunnen brengen. Tevens moet de huisarts er dan spreekuur kunnen houden. De aansluiting van de nutsbedrijven was nog een uitdaging, maar ook dat is goedgekomen.

Tijdelijk gebouw Gemeente Rijswijk

Het semi- permanente gebouw is klaar

StarCabin heeft de volgende werkzaamheden verricht:

  • Renovatie tijdelijke gebouw
  • Vergunningen aanvragen
  • Grond geschikt maken
  • Fundering plaatsen
  • Afleveren gebouw
  • Stroom aansluiten
  • Plaatsen CV-installatie