Buurtcafé bestaande uit schakelbare units

Omdat in de Afrikaanderwijk in Rotterdam het hele gebied op de schop zou gaan, moest een café tijdelijk ander onderkomen hebben. StarCabin heeft een tijdelijk café neergezet voor de eigenaar met als wens dat het de uitstraling van een oud en bruin café zou hebben. Dat is aardig gelukt gezien het feit dat de oude klanten nog steeds komen.

Sinds enkele maanden bivakkeert café Bloemfontein tijdelijk in een keet op de hoek bij het zwembad. Behelpen was het in eerste instantie, vooral omdat de keet een stuk kleiner is dan de oude kroeg. Maar alles went, vindt de uitbaatster, en met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

 
 

Feestelijke opening café

 

Knusser en intiemer
De gasten ervaren nauwelijks verschil en de reacties zijn zelfs overwegend positief. Het is nog steeds een bruin café. Sommigen vinden het zelfs leuker omdat het knusser en intiemer is geworden. Daardoor is het contact directer en ervaren de vaste klanten het als gezelliger. Zelfs de biljartclub is over de nieuwe ruimte te spreken, hoewel we wel moeten uitkijken wanneer er gebiljart wordt, want je loopt elkaar snel in de weg.

 

Gezelligheid binnen in de tijdelijke kroeg

 

Hetzelfde bieden als voorheen
Wat voor mij belangrijk is, is dat we onze klanten nog steeds hetzelfde kunnen bieden als voorheen. En dat lijkt te lukken; een feest met 80 man. Het was behelpen qua ruimte maar met een beetje schuiven, passen en meten, ging het prima. En ook de dagelijkse service is onveranderd. Je kunt hier nog steeds terecht vanaf zes uur ‘s morgens voor een bak ouderwetse filterkoffie. Ik zeg wel eens: we zijn nog steeds hopeloos ouderwets met een knipoog naar deze tijd.”

 

Geschilderde gevel zonder graffiti