Persbericht
Amstelveen 20 juni 2013

StarCabin lanceert online platform voor tijdelijke gebouwen

StarCabin lanceert online platform Gebouwenmarkt.nl. Deze website brengt vraag en aanbod van gebruikte tijdelijke gebouwen samen.

In Nederland worden tijdelijke modulaire gebouwen ingezet om mensen en bedrijven voor een korte tijd te huisvesten. Meestal korter dan 5 jaar. Als deze functie vervalt, wordt het gebouw vaak gesloopt. Dat is een slechte zaak, zowel in economisch als in ecologisch opzicht.

Kapitaalvernietiging tegengaan

Hans Sinnige, directeur van StarCabin: “Als een tijdelijk gebouw niet meer nodig is, wordt het vaak gesloopt. Dat is zonde, want in veel gevallen kan een tijdelijk gebouw opnieuw worden gebruikt. Het slopen van tijdelijke gebouwen is een vorm van kapitaalvernietiging. Daarnaast is het geen duurzame oplossing: het is belastend voor het milieu. Gebouwenmarkt.nl laat zien dat het anders kan door gebruikte tijdelijke gebouwen op te kopen, volledig te renoveren en weer te verkopen of te verhuren. Hierdoor heeft de oude eigenaar geen omkijken naar de afvoer van zijn gebouw en krijgt de nieuwe eigenaar tegen relatief lage kosten een tijdelijk gebouw dat zo goed als nieuw is. Bovendien wordt het milieu zo veel minder zwaar belast. Een duurzame en goedkope oplossing voor gemeente, bedrijven en scholen.”

Vraag en Aanbod

Organisaties die een tijdelijk gebouw nodig hebben, kunnen op Gebouwenmarkt.nl het aanbod van gebouwen bekijken en een bezichtiging aanvragen. Elk gebouw is volledig gerenoveerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Indien gewenst, verzorgt Gebouwenmarkt.nl ook de volledige installatie en de inrichting van de gebouwen.

Gebouwenmarkt.nl biedt een unieke en duurzame online oplossing voor zowel aanbieders van een oud tijdelijk gebouw als voor organisaties die op zoek zijn naar een tijdelijk gebouw voor een schappelijke prijs.

Over StarCabin

Gebouwenmarkt.nl is een initiatief van modulair bouwer StarCabin en bouwbedrijf VMSE. StarCabin heeft ruim 25 jaar ervaring met de inkoop, verkoop en verhuur van tijdelijke gebouwen voor zowel de profit sector als voor de non-profit sector. StarCabin verhuurt en verkoopt nieuwe en gebruikte semi -permanente gebouwen voor studentenhuisvesting, noodscholen, woonunits en kantoorhuisvesting.