Op deze pagina leest u de nodige technische informatie over onze bouwunits.

Grondwerk en fundering

Afhankelijk van de ondergrond en de verwachte gronddruk worden de StarCabin units geplaatst op een fundering van kunststof tegels van 40 x 40 cm / 80 x 80 cm, of op betonplaten al dan niet met dubbele bewapening, tot een afmeting van 2.00 x 2.00 m.

Vloer

De vloer bestaat uit stalen randbalken en liggers. Al het staal is behandeld met een roestwerende epoxy-primer. De buitenzijde van de randbalken is met een synthetische coating in kleur gespoten. Over de liggers is een 18 mm dikke watervaste plaatvloer aangebracht. Tussen de liggers is een isolatie van minerale wol aangebracht (Rc=2,5m².K/W). Aan de onderzijde is ter afscherming een verzinkte beplating aangebracht. De standaard vloerbelasting bedraagt 250 kg/m². Hogere toelaatbare vloerbelasting, tot 1.000 kg/m², kan eenvoudig worden gerealiseerd.

Kolommen

De kolommen op de hoeken van de cabins zijn van gezet staal. Deze zijn roestwerend behandeld. De buitenzijden van de kolommen zijn gespoten.

Buitenwanden

De buitenwanden zijn opgebouwd uit een raster van verzinkt stalen staanders en regels. Aan de buitenzijde is een verzinkt stalen beplating in damwandprofiel aangebracht. De buitenzijde van de beplating wordt afgewerkt in een nader te bepalen kleur. Aan de binnenzijde zijn een aan twee zijden met kunststof afgewerkte 10 mm dikke beplating aangebracht en een dampremmende folie. De kunststofafwerking is in de kleur wit en uitgevoerd in een parelstructuur. De wand is gevuld met minerale wol (Rc=2,5m².K/W).

Buitendeurkozijnen

De buitendeurkozijnen zijn opgebouwd uit stalen stijlen en bovendorpels met een neopreen afdichtingsprofiel. De onderdorpel is afgewerkt met een geborstelde roestvrijstalen strip. De stalen buitendeuren zijn afgehangen aan paumelles en voorzien van een cilinderslot. De kozijnen en deuren worden afwerkt in een nader te bepalen kleur. Andere kozijnen en/of deuren zijn op aanvraag mogelijk.

Raamkozijnen

De raamkozijnen zijn hoogwaardige kunststof kozijnen met draai/kiepramen. Alle glasvlakken worden bezet met isolerende (dubbele) beglazing. De standaard kleur van de buitenkozijnen is wit (RAL 9010). Raamventilatie is op aanvraag mogelijk.

Dak

Het getoogde dak bestaat uit stalen randbalken, liggers en regels. Al deze onderdelen zijn roestwerend behandeld. De buitenzijden van de randbalken zijn geschilderd. Tussen de liggers is een 100 mm dikke minerale wol als isolatie aangebracht (Rc=2,5m².K/W). Het dak is afgedekt met een verzinkt stalen beplating in damwandprofiel, welke afwatert in de gootconstructie van de randbalken op de koppen van de cabins.

Plafond

Aan de onderzijde van de hierboven omschreven dakconstructie zijn een houten regel, een dampremmende folie en een tweezijdig met kunststof gelamineerde beplating aangebracht. De afwerking is in de kleur wit. De inwendige hoogte is standaard 2.500 mm. Op aanvraag is een inwendige hoogte van 2.700 mm mogelijk. Op verzoek kunnen andere inwendige hoogten eventueel in combinatie met verlaagde systeemplafonds worden geleverd.

Aftimmering

Ter plaatse van alle verticale en horizontale binnenkoppelingen worden, witte, demontabele koppelstroken aangebracht. De wanden zijn langs de vloer voorzien van hardhouten plinten. De plinten langs de vloer zijn geheel afgekit. Langs het plafond zijn grijze plinten aangebracht.
Hemelwaterafvoeren
In elke hoekkolom van de cabin is een p.v.c.afvoer van Ø 60 mm aangebracht.

Elektrische installatie

De elektrische installatie is uitgevoerd volgens NEN 1010. De bekabeling is weggewerkt in de wanden en de plafonds. Het inbouw schakelmateriaal is uitgevoerd in de kleur wit. De basisinstallatie bestaat uit een groepenkast per cabin, een verticale witte kabelgoot die eindigt onder de vloer en aansluit op een horizontale, tegen het plafond aangebrachte, driedelige witte kunststof wandgoot. Via deze goot kunnen de cabins worden doorgekoppeld. Vanuit deze wandgoot is tevens (t.b.v. kabel/ICT) een loze leiding met inbouwdoos aan de raamzijde van de cabin aangebracht. Aansluiting van een stand-alone unit is ook mogelijk met een 5-polige, 32 ampère stekker. Wandgoten, bekabeling, alarminstallatie, aardingsinstallatie etc. zijn op aanvraag mogelijk.

Verlichting

De basisverlichting bestaat uit afgeschermde tl-armaturen, lichtopbrengst ca. 250 Lux. Ter plaatse van de toiletten zijn bolarmaturen aangebracht.

Standaard Sanitair

Het sanitair, in witte uitvoering, bestaat uit:

  • een duoblok met witte closetzitting, alsmede een closetrolhouder;
  • een fonteincombinatie met sifonplug, koudwaterkraan en spiegel;
  • een wastafelcombinatie met sifonplug, koudwaterkraan, kunststof planchet en spiegel;
  • een urinoircombinatie met sifon, drukknop en schaamschot;
  • een 5 liter of 10 liter close-inboiler in ieder keukenblok;
  • een gootsteencombinatie bestaande uit een keukenmengkraan en sifonplug

Waterleiding

De waterleiding ten behoeve van de genoemde sanitaire toestellen is in opbouw uitgevoerd en eindigt op een stop-/aftapkraan met koppeling, boven de vloer van de desbetreffende cabin. In ‘stand alone’ cabins is de aanvoer tot buiten gebracht, en kan met een Tyleen leiding gekoppeld worden.

Riolering

De rioleringen t.b.v. sanitaire toestellen zijn binnendoor gekoppeld en worden door de buitenwand van de betreffende cabin gevoerd, eindigend op een schuifmof van Ø 110mm.

Ventilatie

In het toilet is de mechanische ventilatie standaard. In elke cabin zit minstens 1, meestal 2 natuurlijk ventilatie roosters van Ø 100mm.

Verwarming/airco

De cabins zijn standaard uitgevoerd met elektrische convectoren, welke zijn uitgevoerd met een thermostaat. Een Centrale Verwarming, warmtepomp of airconditioning zijn te verkrijgen op aanvraag.

Vloerbedekking

De cabins zijn voorzien van een vinyl vloerbedekking. Op de koppeling van de cabins wordt een roestvrijstalen afdekstrip aangebracht. Bij huur langer dan 2 jaar wordt de vloerbedekking doorgelegd.

Zonweringen etc.

Zonweringen, rolluiken en lamellen kunnen worden aangebracht naar aard van gebruik en de gestelde eisen van de opdrachtgever.

Keukeninrichting

Kitchenette

De keukeninrichting bij standalone mobiele units bestaat uit:

  • een onderblok van 1.000 mm met een geïntegreerde 5L boiler;
  • een r.v.s. aanrechtblad met een enkele spoelbak en 2 kookplaatjes.
  • Een pantry met koelkast

Kleuren

Bij lange huurperiodes en koopopdrachten waarvoor mobiele units nieuw worden geleverd kan de klant kiezen uit alle standaard RAL-kleuren, tot max. 2 kleuren per opdracht, zonder meerkosten.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.