StarCabin heeft in opdracht van de Gemeente Zoetermeer een duurzaam gebouw gerealiseerd voor de Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB).

Het gebouw vervangt hun oude bouwkeet. Er was behoefte aan een gebouw met meerdere ruimtes, zodat de reddingsbrigade ook opleidingen kan gaan verzorgen. Ook zijn er twee EHBO-ruimtes, zodat meerdere mensen gelijktijdig kunnen worden behandeld. Tevens is het gebouw voorzien van twee heren-wc’s van een dames-wc en drie douches.

Opbouw tijdelijke gebouw reddingsbrigade

Het gebouw is opgebouwd uit 6 units op de begane grond en 1 unit als tweede verdieping. Deze ruimte doet dienst als uitkijktoren.

Tijdelijk gebouw reddingsbrigade Zoetermeer

Omdat het gebouw uit units bestaat, kon het prefab aangeleverd worden.

Tijdelijk gebouw reddingsbrigade Zoetermeer

De frames van de units zijn hergebruikt, zodat er geen nieuw gebouw nodig was. Dit scheelt in productietijd, in kosten en is ook goed voor het milieu.

Tijdelijk gebouw reddingsbrigade Zoetermeer

Dankzij de toren is er nu rondom uitzicht, zodat ze alle stranden goed in de gaten gehouden kunnen worden.

Maatwerk

De burgemeester heeft er voor ingestaan dat dit gebouw mogelijk werd. StarCabin heeft het gebouw gerealiseerd binnen het budget en voor de afgesproken deadline. Op woensdag 11 juli werd de sleutel van het gebouw officieel overhandigd aan de Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB) door burgemeester Aptroot.

Voorzitter Ferry de Neyn is erg blij dat de ZRB de sleutel heeft ontvangen: “Goede voorzieningen zijn onmisbaar als onze vrijwillige lifeguards hun werk goed willen doen. Hiernaast hopen wij in de toekomst nieuwe vrijwilligers aan te trekken met deze strandpost.”

Tijdelijk gebouw reddingsbrigade Zoetermeer

Het gebouw is maatwerk, waardoor het uniek in zijn soort is. Ook is het dak voorzien van zonnepanelen, waardoor dit waarschijnlijk de eerste energie neutrale reddingsbrigade in Nederland is.

tijdelijk-gebouw-reddingsbrigade-zoetermeer-3

Zoekt u ook een tijdelijk (maatwerk) gebouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken.