StarCabin organiseerde op dinsdag 26 maart het Seminar van Schets tot School. Omdat scholen sinds kort zelf de bouw, of verbouwing van hun gebouw(en) moeten organiseren, zijn er veel onduidelijkheden. Tijdens dit informatieve seminar kregen beleidsmedewerkers van scholen en schoolbesturen, uitleg hoe ze hier op de juiste manier mee om kunnen gaan.

Waar Gemeentes voorheen verbouwingen van scholen organiseerden, moeten scholen dit nu zelf doen. Hierdoor krijgen deze scholen opeens te maken met allerlei onbekende zaken: niet alleen bouwkundig, maar ook financieel, procedureel en organisatorisch.

Tips voor bouw en verbouw van een school

image_gallery

Tijdens het seminar kregen de deelnemers onmisbare tips van diverse experts en ook werd er onderling veel kennis gedeeld. Hierbij stond constant de vraag centraal: hoe op de juiste manier te handelen als je zelf de bouw / verbouwing van je school moet regelen.

Een aantal belangrijke tips:

Maak notities van alle gesprekken met o.a. aannemers, werk projectmatig, licht buurtbewoners op tijd in.
Wim Molenkamp
Voormalig projectmanager scholen bij de gemeente Loenen en docent bij de Bestuursacademie

Ook tijdelijke huisvesting is een project op zich en kost tijd en geld. Dit moet je dus goed van te voren regelen. Het is niet iets dat je er even bij kunt doen.
Hans Sinnige
Directeur StarCabin

Vraag de nutsvoorzieningen op tijd aan. Het uitgeven van vergunning is voor gemeenten zelf vaak ook complex, neem daarom altijd een goede bouwconsult in de arm.”
Leo Walpot
Specialist bouwbesluiten en regelgeving

Conclusie seminar Van Schets tot School

Door de nieuwe regelgeving van Gemeentes zijn scholen nu zelf verantwoordelijk geworden voor de bouw en verbouwing van hun school. Hierdoor kunnen scholen in de problemen komen, omdat ze vaak geen ervaring hebben met bouwprojecten.

Scholen zullen zich dus moeten gaan verdiepen in allerlei zaken die komen kijken bij de bouw of verbouwing van hun school en/of hiervoor experts in moeten schakelen. Download de sheets van ons seminar, zodat u direct zicht hebt op de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden!